Visie – Tandartspraktijk Diepenveen – Diepenveen

Visie

Visie

 

Als uitgangspunt kiezen wij ervoor in samenspraak met u preventief te werken aan het behoud van uw gebit en een goede mondgezondheid. Naast een goede mondzorg streven wij er naar u persoonlijke aandacht en service te verlenen. In onze praktijk nemen we de nodigde tijd voor controles en behandelingen, zodat er in alle rust gewerkt wordt aan een kwalitatief uitstekend resultaat. U staat bij ons als persoon centraal. Wij streven er naar om zelf plezierig, in een prettige omgeving te werken en een sfeer te creëren die ook u als prettig ervaart. 

Angst 

Vrijwel niemand komt voor zijn plezier bij de tandarts. Velen zijn zelfs erg angstig. Het is dan ook erg fijn voor u als wij daar rekening mee houden en precies de benadering kiezen die het beste bij u past. Elk mens is weer anders.
Ook is elk gebit weer anders. Daarom is zorg op maat een speerpunt van de tandheelkundige zorg die wij bieden. U kunt bij ons terecht voor bijna alle onderdelen die de tegenwoordige algemene tandheelkunde te bieden heeft.  Van vullingen en (meestal pijnloze!) wortelkanaalbehandelingen t/m het aanmeten van een klik-kunstgebit ofwel implantaat gedragen constructies.

Esthetiek 

Ook voor het verfraaien van uw gebit bent u op het juiste adres. Met de composieten van tegenwoordig is esthetisch een zeer bevredigend resultaat te behalen. Geduld, rust en kunde zijn hierbij de sleutelwoorden die leiden tot succes. Soms is het beter om kronen te vervaardigen, ook dat is mogelijk. 

Kinderen

Het behandelen van kinderen is een vaardigheid apart. Wat goed werkt bij kleine kinderen is eerst vertrouwen winnen met een wensessie en stap voor stap de behandeling uitleggen. Belangrijk is dat je een kind niet forceert en dat een behandeling niet te lang duurt. Het mooiste is natuurlijk als behandelen niet nodig is. 

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Het belangrijkste is regelmatig op controle gaan om  gebitsproblemen een stap voor te zijn.  Het tijdig signaleren en behandelen van beginnende gaatjes en (tandvlees)ontstekingen scheelt veel ongemak.
De pijlers in de tandheelkunde hierbij zijn de mondhygiënist en de preventie-assistent. Zij helpen uw gebit schoon te houden en tandvleesontsteking onder controle te krijgen. 

Behandelplan

Bij uitgebreide behandelingen maken we een afspraak om een behandelplan op te stellen om deze vervolgens gestructureerd uit te voeren. Samen met u worden de verschillende mogelijkheden besproken welke het beste aansluiten bij uw persoonlijke situatie. Hierbij staat de volgende stelling centraal:  

Geen behandeling zonder diagnose, geen diagnose zonder anamnese.  

Kosten

Met onze kennis en kunde is het bijna altijd mogelijk om uw gebit op een  hoog  gezondheidsniveau te brengen en te houden. Echter spelen de kosten van een behandeling hierbij een belangrijke rol. Bij uitgebreide behandelingen informeren wij u van tevoren over de kosten zo dat u weet wat u kunt verwachten. Samen met u worden de verschillende behandelmogelijkheden besproken welke het beste aansluiten bij uw persoonlijke wensen en situatie.